Najboljša kmetijska zemljišča pozidana

Foto: Mojca Marot
Foto: Mojca Marot
Sprememba namembnosti. Nekdanja župan in podžupan Braslovč naj bi prejela podkupnino.
Oglej si celoten članek

Marko Balant in Vinko Drča bosta sedla na zatožno klop, ker naj bi nekatera kmetijska zemljišča spremenila v zazidljiva in za to dobila podkupnino.

Ustavno sodišče (US) je pred dvema letoma ugotovilo, da prostorski načrt, ki ga je Občina Braslovče sprejela v začetku leta 2008, ni veljaven, ker ga občina nikoli ni objavila v uradnem listu, niti ga ni uskladila z okoljskim ministrstvom. Čeprav so napako popravili, je US odločilo, da so v Braslovčah kršili zakon in ustavo.

Da v tej občini nekateri izbranci gradijo hiše na prvovrstni kmetijski zemlji, so pristojne dolgo opozarjali občani, a se ni zgodilo nič. Po odločitvi US so gradnjo začeli preiskovati kriminalisti nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), ki so po preiskavi na tožilstvo podali kazenske ovadbe zoper nekdanja župana in podžupana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.