Najboljši so Mazejeva, Apple, Barça, Modrijani, Nutella ...

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Če bi imel povprečen Slovenec na voljo neomejeno količino denarja in bi pri nakupu odločala izključno kakovost, bi uporabljal notesnike Apple, poslušal bi skupino Rolling Stones, Tino Turner ali Modrijane, najraje pa bi spremljal nogometno tekmo FC Barcelone.
Oglej si celoten članek

To so rezultati prve slovenske raziskave QUDAL (QUality meDAL – DEEPMA), ki jo je marca letos izvedla švicarska organizacija ICERTIAS (International Certification Association GmbH s sedežem v Zürichu). Raziskava je potekala prek spletne ankete na vzorcu 1.200 slovenskih prebivalcev, uporabnikov interneta, starejših od 15 let. 

Celotna raziskava QUDAL je v Republiki Sloveniji zajela več kot sto komercialnih in nekomercialnih kategorij (na primer najkakovostnejše mleko, najkakovostnejši avtomobil, najkakovostnejši domači glasbeni izvajalec in podobno). Prvi rezultati te kompleksne raziskave so obdelani in dostopni za analizo. 

Applovi prenosniki najbolj zaželjeni

Kako razmišljajo slovenski prebivalci, ko gre za vrhunsko kakovost, morda največ pove kategorija najkakovostnejši svetovni športnik/športnica, za katero je bilo slovenskim prebivalcem postavljeno naslednje vprašanje: Kdo je po vašem mnenju trenutno v svetu najkakovostnejši športnik/športnica? Največje število anketiranih je kot najbolj kakovostno prepoznalo Tino Maze.

Ko so slovenskim prebivalcem postavili vprašanje, kateri svetovni proizvajalec prenosnih računalnikov je po njihovem mnenju najkakovostnejši, je največ vprašanih odgovorilo z Apple. Na vprašanje o najkakovostnejši svetovni glasbeni skupini je največ slovenskih anketirancev navedlo skupino Rolling Stones. V kategoriji najkakovostnejši glasbeni izvajalec oziroma pevec/pevka se je na prvo mesto uvrstila Tina Turner.

Barcelona, Maribor, Plestenjak, Modrijani ...

Po mnenju slovenskih prebivalcev je  FC Barcelona absolutno najbolj kakovosten športni klub na svetu (ne glede na vrsto športa), medtem ko je NK Maribor najkakovostnejši športni klub v Sloveniji (ne glede na vrsto športa). Ko gre za kakovost posameznikov in organizacij, so anketiranci v raziskavi QUDAL Slovenija na prvo mesto v kategoriji najkakovostnejša slovenska glasbena skupina postavili skupino Modrijani, Jan Plastenjak pa je osvojil največje število glasov v kategoriji najkakovostnejši slovenski glasbeni izvajalec/izvajalka.

V komercialni kategorij raziskave QUDAL so slovenski prebivalci med ponudniki najvišje in kakovostne ravni navedli na primer: Barilla (testenine), Nutella (sladki namaz), Dr. Oetker (puding v prahu), Samsung (mobilni aparati), Nivea (krema za obraz), Adidas (športna obutev), SKB (banka), Triglav (zavarovalnica), MasterCard (kreditna kartica) in podobno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:02 3. Maj 2014.

    Ma nisi , ne se sekirat !

  • 13:02 3. Maj 2014.

    Bil na Prvomajski v Celju , kjer so igrali Modrijani . Slabšega igranja , kot so ga prikazali tu , …

  • 11:42 3. Maj 2014.

    Pardon, anketiral, ne intervjujal (pizda sem kreten)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.