Najboljšo klobaso naredi Arvaj

Foto: Saša Despot kranjska klobasa Foto: Saša Despot kranjska klobasa Foto: Saša Despot kranjska klobasa Foto: Saša Despot kranjska klobasa Foto: Saša Despot kranjska klobasa Foto: Saša Despot kranjska klobasa Foto: Saša Despot kranjska klobasa Foto: Saša Despot kranjska klobasa Foto: Saša Despot kranjska klobasa Foto: Saša Despot kranjska klobasa Foto: Saša Despot kranjska klobasa Foto: Saša Despot kranjska klobasa Foto: Saša Despot kranjska klobasa
Pri Medvodah so že enajstič pokušali in izbirali najboljšo kranjsko klobaso.
Oglej si celoten članek

Mesarji iz gorenjske Mesarije Arvaj izdelajo najboljšo kranjsko klobaso. O tem je prepričanih preko 200 ljubiteljev te mesne dobrote, ki so jo kot najboljšo ocenili med 14 vzorci letošnjega 11. tradicionalnega državnega tekmovanja za najboljšo zaščiteno kranjsko klobaso.

Drugo najbolj okusno kranjsko klobaso, po oceni ljubiteljev in šestih strokovnih ocenjevalcev, pripravljajo v Celjskih mesninah, kot tretja pa se je na lestvico najboljših uvrstila klobasa Mesarstva Podobnik. 60 odstotkov končne ocene kranjske klobase je prispevala strokovna komisija, 40 pa ljubiteljski ocenjevalci.

Državno tekmovanje je tudi letos gostila Hiša kulinarike Jezeršek v Sori pri Medvodah.

V ocenjevanje klobase so tokrat vključili tudi nevrotehnologijo za merjenje možganske aktivnosti. Ocenjevali so torej tudi na podlagi signalov, ki jih brbončice okuševalcev pošiljajo možganom. Najboljše zaznave je sprožala zmagovalka, kranjska klobasa Mesarstva Podobnik, sledila je kranjska klobasa Mesarstva Čadež in klobasa Mesa Kamnik.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.