Najdražja plaža sameva

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
September. Vroče sonce, bistro morje, naj plaža pa prazna.
Oglej si celoten članek

Morje je imelo včeraj dobrih 24 stopinj Celzija in lepi dnevi so na Obalo znova privabili številne enodnevne goste. Ti so se pridružili hotelskim, ki jih je bilo po podatkih Tanje Sredojevič iz turističnega združenja ta konec tedna za 13 odstotkov več kot lani. Večina, kar 74 odstotkov od 4.565 gostov v hotelih, je bila tujcev.

Če se bo takšno vreme nadaljevalo, bo letošnji september rekorden – temperature zraka so namreč za okoli šest stopinj Celzija nad dolgoletnim povprečjem.

Morje je izjemno bistro

Razmeroma neobičajno pa je tudi dogajanje v morju. Robert Novak iz potapljaškega kluba Nemo, vodja akcije, v kateri je več kot 60 potapljačev v soboto z morskega dna portoroškega zaliva potegnilo poldrugo tono smeti (od avtomobilskih gum pa do vozičkov iz trgovin in steklenic), ugotavlja, da je morje izjemno bistro. “Ne vem, kaj je vzrok za to, a sem vseeno vesel, ker je letos morje oživelo; srečujemo izjemno velike jate salp, pojavili so se tuni,” našteva.

Potapljači so sicer plavali med številnimi kopalcem nenevarnimi morskimi cvetačami, ki jih večina v tako velikem številu ne pomni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:22 26. September 2011.

    ja, tam, kjer se lahko kopa folk, ki ni premožen in kjer te ne odirajo z vstopnino, se vselej tare …

  • 14:31 26. September 2011.

    ...sam naslov pove zadosti...ampak "turistični strokovnjaki" v Porotrožu ne štekajo...

  • 13:37 26. September 2011.

    Ooo.. topla voda je prepričala marsikoga, saj so bile plaže včeraj in v soboto POLNE! Na tem "prestižnem" delčku plaže …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.