Najemniki da, kredit ne

Foto: Žurnal24 V Športni park Stožice je vloženih le 40 milijonov evrov, zato Grep nujno potreb
Stožice. Grep je za sredo najavil podpis pogodb z najemniki, o 150-milijonskem kreditu pa molči.
Oglej si celoten članek

Kdaj bo Športni park Stožice dobil finančno injekcijo konzorcija bank, ki ga vodi NLB, še ni znano, saj vsi vpleteni molčijo. Direktor Grepa Uroš Ogrin je v torek napovedal le, da bomo informacije dobili v sredo, ko bodo v Stožicah podpisali prve pogodbe z najemniki nakupovalnega središča.

Mercator še uradno
Med temi bo zagotovo Mercator, s čimer se je na novinarski konferenci pohvalil ljubljanski župan Zoran Janković, Ogrin pa o imenih najemnikov ni želel govoriti. Za glavnega tehničnega trgovca naj bi bila v igri Merkur in Obi.

Prav podpis najemnih pogodb je pogoj, da bodo banke finančno podprle projekt. Za 150-milijonsko posojilo so po nekaterih informacijah zahtevale podpisane najemne pogodbe za najmanj 60 odstotkov trgovskih površin. Teh je za kar 70 tisoč kvadratnih metrov, s čimer bo trgovski center v Stožicah največji v Sloveniji. Po enem scenariju ga bodo končali jeseni, po drugem pa spomladi prihodnje leto.

Za sklepanje pogodb z najemniki je zadolžen avstrijski partner Supernova, ki je v projekt vstopil po slovesu srbske Delte. Če je s svojim delom navdušil tudi konzorcij bank, bo verjetno znano do konca naslednjega tedna. Po zadnjih napovedih naj bi namreč Grep dogovor z bankami dosegel do sredine tega meseca.

Dovolj ali ne?
V Grepu so tudi prepričani, da bo 150 milijonov evrov posojila zadostovalo za dokončanje projekta, v katerega so do zdaj vložili “le” 40 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.