Najhuje pri Ilirski Bistrici in v Zasavju

Foto: Simon Maljevac Poplave v Ilirski Bistrici Foto: Simon Maljevac Poplave v Ilirski Bistrici Foto: Simon Maljevac Poplave v Ilirski Bistrici Foto: Simon Maljevac Poplave v Ilirski Bistrici Foto: Simon Maljevac Poplave v Ilirski Bistrici Foto: Bralec Poplave v Zagorju pri tovarni Igm Zagorje Foto: Bralec Orehovica v Zasavju Foto: Bralec Orehovica v Zasavju Foto: bralka Poplave v Rečici pri Ilirski Bistrici Foto: bralka Poplave v Rečici pri Ilirski Bistrici Foto: bralka Poplave v Rečici pri Ilirski Bistrici
Zalite hiše, tovarne in šola. Iščejo žensko, ki jo je odnesla Paka.
Oglej si celoten članek

Do 13. ure je po podatkih avtomatskih meteoroloških postaj na območju Ilirske Bistrice padlo okoli 50, v Zasavju 40, na Celjskem in Koroškem pa okrog 30 litrov dežja na kvadratni meter.

Na območju Snežnika, Bloške planote in Suhe krajine avtomatskih meritev ni, tam je bila sodeč po radarskih ocenah in gostoti razelektritev količina padavin lokalno še mnogo večja, so v izrednem biltenu zapisali v Centru za obveščanje RS (Cors).

Vode še naraščajo

Na Celjskem in Koroškem bodo pozno popoldne padavine predvidoma slabele, padlo bo lahko še okrog 25 litrov dežja. Do druge polovice noči na ponedeljek bo v južni, jugozahodni in deloma osrednji Sloveniji padlo še okrog 30, lokalno predvsem na skrajnem jugu Slovenije še prek 50 litrov dežja na kvadratni meter.

Reka Medija je pričela poplavljati in še narašča. Ob intenzivnih padavinah v zasavskem hribovju in na širšem celjskem območju ter Velenjski kotlini lahko v prihodnjih urah poplavijo manjši reke in hudourniki.

(Videoposnetek, ki ga je pripravil naš bralec, je s savinjskega konca (Braslovše, Tabor, Polzela in Žalec).

Prav tako poplavlja reka Reka v zgornjem toku. V prihodnjih urah bodo intenzivne padavine vztrajale v zaledju omenjene reke, ob predvidenem nadaljnjem porastu Reke in njenih pritokov se bodo poplavljena območja širila.

Razliva se tudi Ljubljanica

Razlivanja manjših rek in hitri porasti hudournikov so možni tudi na območju osrednje Slovenije. Reka Ljubljanica se je proti večeru pričela razlivati na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav.

V noči na ponedeljek, med 23. in 1. uro, bo plimovanje morja povišano. Pri tem lahko morje poplavi nižje ležeče dele obale, še opozarjajo v Corsu.

V petek nas lahko preseneti tudi sneg.
 
Če imate fotografije naraslih voda, nam jih lahko pošljite po spodnjem obrazcu!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:07 19. Januar 2014.

    Saj ni več naborniškega sistema. V nedeljo ne delajo. Tako kot tudi drugi ne delamo.

  • 18:41 19. Januar 2014.

    Pa kje živiš ti? Še v časih ko je bla JLA? Vojaki so doma...v kasarno hodijo samo na delo...lol

  • 17:01 19. Januar 2014.

    Kje vojska?<br />Nažente jih iz vojašnic pomagat ljudem!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.