Najlažje proti Bogataju

Foto: Žurnal24 (Foto: Iztok Golob)
Matevž Kleč. Kandidat NSi za župana Kranja, svetnik mestne občine.
Oglej si celoten članek

Zakaj desnica ne nastopa s skupnim kandidatom?
Mi smo se odločili, da gremo v prvi krog s svojim kandidatom. Tako imamo možnost predstaviti program Nove Slovenije, sicer bi se morali prilagajati in podrejati. V drugem krogu smo vsekakor pripravljeni na sodelovanje.

Kako boste rešili ogromno število prošenj za neprofitna stanovanja?
Teh prošenj bo vedno več, zato bo treba sredstva v ta namen povečati. Nasploh bo treba zaradi krize povečati postavke sociale, pa čeprav na račun kakšnega kilometra cest. Zame so ljudje pomembnejši. Hitro in temeljito bo treba razmisliti o novih delovnih mestih.

Šestnajst let svetnik
Matevž Kleč. Rodil se je leta 1951. Zaposlen je kot višji svetovalec na oddelku za tujce Upravne enote Kranj. V politiki je od osamosvojitve, že 16 let pa je svetnik Mestne občine Kranj. Med drugim je predsedoval svetu Prešernovega gledališča. Je tudi boter sedmim otrokom v Zambiji, ki jim plačuje šolanje.

Kako bi jih zagotovili?
Že vsaj leto predlagamo na primer revitalizacijo degradiranih objektov in zemljišč v Kranju. Občina bi lahko posredovala med lastniki teh površin in potencialnimi uporabniki, ki bi tam s svojo dejavnostjo ustvarili nova delovna mesta.

Kakšno je vaše mnenje o ponudbi hitre balkanske hrane, ki se je razširila v Kranju?
Zapirati se v okvire gorenjske prehranjevalne kulture ni smiselno. Ljudje pač izbirajo tisto, kar jim je všeč. Do ameriške hitre prehrane nismo imeli nobenih pomislekov. Na povečano ponudbo moramo odgovoriti z bogato in privlačno ponudbo domače hrane, ne pa z izbruhi nacionalnih čustev.

Poročne obrede sem že opravljal. Sicer ne istospolno usmerjenih partnerjev, a če bo zakon sprejet in mi bo dano pooblastilo, pri tem ne vidim nobene ovire.
Matevž Kleč o poročanju istospolno usmerjenih partnerjev

Ste s Karlom Erjavcem že poravnali račune?
Z njim osebno nisem imel nobenega spora, sem bil pa razočaran nad njim kot ministrom. Pričakoval sem, da se bo kot minister dejavno vključil v reševanje problema gorenjskih odpadkov, ne pa da je kot Nakelčan oviral prizadevanja na Polici, da bi ugajal sokrajanom. Batine so bile mišljene retorično; včasih je potrebna kakšna ostra beseda.

Kdo, pričakujete, bo vaš najhujši tekmec?
Pričakujem drugi krog in protikandidata na levici. Zanimivo bo videti, ali bo prevladal kapital za Hermino Krt ali pa zvesto volilno telo Socialnih demokratov za Darjanom Petričem. Najlažje bi mi bilo verjetno proti Mohorju Bogataju, ker bi mu lahko oporekal kar nekaj črnih točk njegovega županovanja.

Lahko izpostavite eno izmed točk svojega programa?
Kranj potrebuje koncertno dvorano. To je stvar, ki me boli, odkar se ukvarjam s kulturo. Kranj jo mora zgraditi; menim, da bi jo lahko postavili v Majdičevem logu. Prepričan sem, da bi se lahko objekt financiral samostojno, upravljanje pa bi zaupal novemu zavodu za šport in kulturo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.