Najmlajši preprodajalec heroina v Berlinu

Foto: Žurnal24 Otroci so velikokrat žrtve izkoriščanja.
Policija je v Berlinu aretirala dvanajstletnega dečka, ki je prodajal heroin. Ujeli so ga v nekem parku, ko je naokoli pohajkoval z drogami.
Oglej si celoten članek

Deček je policistom poskušal ubežati, toda kmalu so ga ujeli ter mu zasegli denar in kroglice, ki so bile napolnjene s heroinom, vsaka pa naj bi bila vredna od deset do petnajst evrov. Na policijski postaji so mu vzeli prstne odtise, ga fotografirali in ga predali skrbnikom.

Kerstin Dettmer s Centra za zdravljenje zasvojenosti z drogami Fixpunkt je dejala, da so otroci velikokrat žrtve izkoriščanja in so prisiljeni v prodajo drog. "V večini primerov je tako, da z drogami ne trgujejo po svoji volji, temveč jih odrasli izkoriščajo za umazane posle. V zameno za preprodajo drog dobijo žepnino," je dejala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.