Kot kaže, nas čaka še en, na srečo blažji vročinski val

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pred nami je podaljšan vikend. Takšno vreme nas čaka.
Oglej si celoten članek

Če bo danes še v glavnem sončno, se nam jutri obeta v glavnem oblačen dan. Ob krajevnih plohah bodo najvišje dnevne temperature od 20 do 25, na Primorskem do 29 °C. Jutro bo sveže od 11 do 17, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija.

Pred nami je podaljšan vikend; v soboto, ko bo za kakšno stopinjo manj kot dan prej, oblačno pa bo predvsem v južni in vzhodni Sloveniji. Ob koncu tedna bo na vreme pri nas vplivalo višinsko jedro hladnega zraka.

Nedelja in ponedeljek bosta v glavnem sončna, napovedujejo na Agenciji za okolje RS (Arso), v torek bo nestanovitno, po tem pa vsak dan višje dnevne temperature,  od 30 do 35 stopinj Celzija. Najbolj vroče bo v četrtek.

Takšno vreme nas čaka prihodnji teden

V prihodnjem tednu bo nad zahodno Evropo predvidoma vztrajalo ciklonsko območje, z jugozahodnikom bo k nam pritekal dokaj topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak, kar pomeni nestanovitno vreme.

Pred je blažji vročinski val. Na portalu ciklon.si pojasnjujejo, da "o vročinskem valu govorimo, kadar najvišja dnevna temperatura vsaj tri dni zapored presega mejo 30°C. V primeru, da se najvišje dnevne temperature 3 dni zapored gibljejo malo čez 30 °C, govorimo o blagem in kratkotrajnem vročinskem valu."

dezurni@styria.media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:04 12. Avgust 2022.

    Včeraj in danes zjutraj so se naši 'prijatelji' spet borili za lepo (suho, sončno in vroče) vreme. Sledi njihovega delovanja …

  • 09:55 12. Avgust 2022.

    celo poletje me je zeblo,zdej pa kaže da se bo končno malo ogrelo ... hvala za prijetne novice

  • 09:17 12. Avgust 2022.

    če bo kaj novega, nam sporočite, sicer je brezveze tipkat ... al pa tipkajte, če vas plačajo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.