Najnovejša vremenska napoved: Pobelilo bo tudi nižine

Foto: Saša Despot sneg Foto: Saša Despot sneg Foto: Saša Despot sneg Foto: Saša Despot sneg
Jutri nas bo dosegla izrazita hladna fronta, zato bo popoldne marsikje povsem zimsko.
Oglej si celoten članek

V višjih legah osrednje in južne Slovenije (nad 600 metri nadmorske višine) bo zapadlo nekje med 10 in 20 centimetrov, drugod do 10 centimetrov snega. Tudi nižine osrednje Slovenije bo pobelilo. Po nekaj hladnejših dneh sledi otoplitev, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

Sliši se neverjetno, saj so danes najvišje dnevne temperature od 11 do 17, na vzhodu do 20 stopinj Celzija. A ponoči se bo povsod pooblačilo, od severa se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo zjutraj razširile nad večji del Slovenije.

Jutri bo oblačno s padavinami. Vse hladneje bo, meja sneženja se bo razen po nižinah Primorske in vzhodne Slovenije ob močnejših padavinah spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Popoldne bodo padavine od severa slabele. Temperature bodo od 1 do 7 stopinj Celzija.

Tako bo do začetka prihodnjega tedna

Od četrtka do sobote bo suho in precej sončno. Jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije okoli ledišča ali malo pod lediščem, čez dan pa bo sprva dobrih 10, proti koncu tedna pa okoli 15 stopinj. V noči od sobote na nedeljo bo prehodno možnih nekaj padavin. V začetku prihodnjega tedna bo spet nekoliko hladneje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.