Najpametnejša ptica na svetu

Foto: Žurnal24
Raziskava in preizkus sta pokazala, da so vrane zelo pametne in iznajdljive živali. Tako potrjujejo marsikateri mit.
Oglej si celoten članek

Več kot dvatisočletna bajka opisuje, da vrana napolni posodo z vodo s kamni, vse dokler gladina ni dovolj visoko, da jo lahko doseže in si poteši žejo. A očitno ne gre le za bajko. Naslednji posnetek prikazuje vrano, ki spretno uspe doseči vodno gladino.

Raziskava, ki jo je objavila revija Current Biology, razkriva, da so vrane izredno iznajdljive pri uporabi orodja, čeprav ga ne uporabljajo v divjini.

Posnetek sprva kaže žival, kako ocenjuje gladino vode od strani in od zgoraj, nato pa s kljunom pobira kamenčke in jih meče v kozarec. Ko se vodna gladina dvigne, tako uspe doseči želeno tekočino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.