Najprej v najem, nato odkup

Foto: Žurnal24 Ljubljana 04.10.10, Celovski dvori, bloki, stanovanja, foto: Benjamin Kovac
Stanovanja. Sklad jih bo kupil za 40 milijonov.
Oglej si celoten članek

Stanovanjski sklad Republike Slovenije (SSRS) že kupuje stanovanja od ponudnikov, ki so se prijavili na njegov javni poziv. Koliko in kje so jih kupili, niso razkrili, ker sklepanje pogodb še ni končano; načrtujejo pa, da jih bodo kupili po vsej Sloveniji. V manjših krajih bodo za kvadratni meter stanovanja plačali 900 evrov, v večjih mestih, kot je Ljubljana, 1.700 evrov.

Kupljena stanovanja bodo najprej dajali v najem, pravijo na skladu: "Glede na gospodarske razmere ocenjujemo, da bi stanovanjsko vprašanje lažje in uspešneje reševali z najemništvom, pozneje tudi z odkupom stanovanj."

Za 172 milijonov stanovanj

Stanovanjski sklad načrtuje, da bo odkupil za 40 milijonov evrov vseljivih stanovanj, ki so uporabna dovoljenja dobila najpozneje leta 2007. Na prvem odpiranju je sklad prejel 86 vlog za 1.033 stanovanj in 1.345 parkirnih prostorov v vrednosti 143 milijonov evrov, na drugem 17 vlog za 75 stanovanj in 89 parkirnih prostorov v vrednosti devet milijonov, na tretjem 12 vlog za 152 stanovanj in 235 parkirnih prostorov v vrednosti 15 milijonov in na četrtem odpiranju 11 vlog za 46 stanovanj in 76 parkirnih prostorov v vrednosti pet milijonov evrov. Sklad prihodnje leto načrtuje še dve odpiranji ponudb, marca in septembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:01 16. December 2012.

    Sklad bo odkupil stanovanja in stem namenom da podpre bogataše in druge lopove na račun malih ljudi!! Kaka skorupiranost naših …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.