Najprej v osmino, potem naprej!

Foto: Žurnal24 Šime Dmitrović, novinar Žurnala24 (Foto: Žurnal24)
Slovenija mora v Turčiji izboljšati uvrstitev na Japonskem izpred štirih let.
Oglej si celoten članek

Uvrstitev v četrtfinale bo uspeh, vse kar bo manj, bo hitro utonilo v pozabo. Lani je slovenski šport doživel nekaj nenavadnega. Selektor Jure Zdovc je pred EP na Poljskem odkrito napovedal kolajno. In ni bil daleč od nje. Naslednik Memi Bečirović je v napovedih veliko bolj previden, pravzaprav spominja na Zdovčeve predhodnike. Slovenija res (spet) ni popolna, a tako je z vsemi reprezentancami v Turčiji. Kogar ni, brez njega se mora. Napredovanje v osmino finala nikakor ni pod vprašajem. Tunizija in Iran v normalnih okoliščinah padeta brez težav, tudi Hrvaška ni noben bavbav. Z malce sreče je realno tudi drugo mesto v skupini B, ki prinaša lažjega tekmeca v osmini finala. In potem ... Ne prehitevajmo. Najprej mora Slovenija odigrati pet tekem. A s pozitivnim pristopom in igro na zmago na vsaki tekmi – kot (edini) napoveduje visoki Primož Brezec – bo pot do uspeha lažja.


Navijači. Slovenija ni le najlepše oblečena reprezentanca na SP, kot zagotavlja generalni sekretar zveze Iztok Rems, ampak ima tudi neverjetne navijače. Več kot tri tisoč jih bo v Istanbulu v predtekmovanju spodbujalo Jako Lakoviča in soigralce, ki se vsi do zadnjega zavedajo, kaj to pomeni. Lani so z njihovo pomočjo dosegli izjemen uspeh na Poljskem in tudi zaradi njih bodo srce znova pustili na igrišču. Tudi jutri proti Američanom, ki veljajo za prve favorite za zlato kolajno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.