Najresnejše opozorilo doslej

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Poletnih gneč na cestah smo se že skoraj navadili, a ta konec tedna bo obremenjen še z vročinskim valom.
Oglej si celoten članek

Prometno informacijski center za državne ceste opozarja, da se že danes popoldne pričakuje povečan promet proti obali, največja gostota prometa pa bo jutri zjutraj na naslednjih odsekih:


- na koncu podravske avtoceste pri Dražencih ter naprej proti MP Gruškovje. Zastoju se lahko izognete, če uporabite MP Dobovec, Zavrč, Ormož ali Središče ob Dravi;
- na primorski avtocesti od Ljubljane proti obali, na cestah Koper - Šmarje - Dragonja in Koper - Portorož - Sečovlje. Tu se lahko izognete zastoju, če uporabite MP Sočerga.
- na cestah Kozina - Podgrad proti MP Starod ter Postojna - Ilirska Bistrica proti MP Jelšane;
- na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v obe smeri;
- na cesti Lesce - Bled.

Najbolj obremenjeni MP bodo: Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje ter Gruškovje.

Hrvaška: dodatna gneča zaradi praznika

Hrvaški HAK (Hrvatski autoklub) je izdal najresnejše opozorilo doslej, med drugim izpostavljajo, da bo promet dodatno oteževal še sobotni praznik na Hrvaškem. Obeležujejo Dan zmage in domovinske hvaležnosti; kot predvideva HAK, se bodo številni Hrvati podali na območje Knina in Slunja zaradi obletnice Oluje. Ravno ob teh dveh mestih, ki se nahajata ob državni cesti DC1 pričakujejo dodatno gnečo in zastoje, predvsem na območju Slunja.

Gost promet pričakujejo že danes popoldne, do zastojev naj bi prihajalo predvsem na avtocesti A1 Zagreb-Split-Ploče v smeri juga.

Tekom cele sobote pričakujejo gnečo na običajnih mestih proti morju, v nedeljo proti notranjosti, preko celega vikenda pa bodo gotovo čakalne vrste na mejnih prehodih zlasti na prehodih s Slovenijo: Kaštel, Plovanija, Rupa, Pasjak in Macelj.

Dolge čakalne vrste bodo tudi v večini trajektnih pristanišč in luk, pri čemer HAK poudarja, da bodo trajekti in katamarani pluti po poletnem voznem redu, v kolikor se bodo pokazale potrebe, bodo uvajali tudi dodatne linije.

HAK v svojem opozorilu izpostavlja še vročino in poudarja, da je potrebno - v kolikor komu od potnikov postane slabo - poiskati zdravstveno pomoč. Na posameznih lokacijah vzdolž hrvaških avtocest so nameščena vozila hitre medicinske pomoči.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.