Najslabša sezona v zadnjih petih letih

Foto: Žurnal24 V 85 obratovalnih dneh so na Kobli našteli le 18 tisoč smučarjev. (Foto: Renata
Kobla. Zaradi finančnih težav smučišče še ni plačalo lanskih obveznosti do lastnikov zemljišč.
Oglej si celoten članek

“S sezono ne moremo biti zadovoljni, saj je bila najslabša v zadnjih petih letih,” je za Žurnal24 dejal Peter Žnidar, direktor smučišča Kobla. V 85 obratovalnih dneh so našteli le 18 tisoč smučarjev. V letošnji sezoni sedežnica Kobla 3 in vlečnice niso obratovale, med vzroki za slabo sezono pa je Žnidar omenil tudi združene počitnice in manjšo kupno moč ljudi. Na smučišču so prevladovali Slovenci, bilo jih je 75 odstotkov, med tujci pa Hrvati.

Žnidar pravi, da prihodnjo sezono žičniških naprav še ne bodo posodobili, bodo pa posodobili sistem zasneževanja. Zaradi finančnih težav na Kobli še niso plačali lanskih obveznosti do lastnikov zemljišč. “Plačali smo jih le delno, glavnina še čaka, prav tako pa plačilo za letos,” je pojasnil direktor. Da Kobla z zastarelimi napravami ne more konkurirati drugim smučiščem, pa meni bohinjski župan Franc Kramar. “Brez novih žičnic bo to le umiranje na obroke. Smučišče je že umeščeno v občinske prostorske načrte, zato to izgovorov ne sme biti in lahko žičnice zamenjajo že danes,” je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.