Najslastnejša 
salama v državi

Foto: Žurnal24 S salamiadami želijo promovirati salame – pa tudi kraj in občino, je povedal Mar
Salamiada. Ocenjevanje bo v ponedeljek.
Oglej si celoten članek

Prihodnjo soboto zvečer bo 14. finale državnih salamiad. Od skoraj 900 vzorcev s 13 lokalnih prvenstev se jih je v finale uvrstilo 90. Šestčlanska komisija jih bo ocenjevala že v ponedeljek, rezultati pa bodo znani v soboto.

“Na prireditvi bo sodelovalo tudi tisto, kar gre zraven k dobri salami – to so prav gotovo naš cviček in frankinje,” je izpostavil Miran Jurak, član organizacijskega odbora.

Težko delo komisije
Komisija bo pri salamah ocenjevala vonj, okus, zunanji videz in strukturo, je povedal Martin Meglič, predsednik Društva salamarjev Trebnje, ki organizira letošnji finale.

“Najvišja in najnižja ocena se brišeta, tako da dobimo realno sliko. Delo komisije bo težko, saj gre za minimalna odstopanja,” je pojasnil in dodal, da so salamiade namenjene zvišanju kakovosti salam, izmenjavi izkušenj in druženju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.