Najstarejši kandidat ima 90 let

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kandidiranje za županski stolček ostaja v moški domeni.
Oglej si celoten članek

Do lokalnih volitev nas ločita še dobra dva tedna. Seznam kandidatov za župane in člane občinskih ter mestnih svetov pa z vidika številk razkriva nekaj zanimivih podatkov.

Med najmlajšim in najstarejšim 52 let razlike

Skupno se bo za mesto župana potegovalo 703 kandidati, 92 v mestnih občinah. Absolutno prevlado imajo moški – ženskih kandidatk je skupno le 90. Najstarejši, ki se poteguje za mesto župana ima 74 let, najmlajši pa 22 let.

V mestne in občinske svete skupno kandidira 22.328 kandidatov. V tem primeru je razmerje med ženskami in moškimi kandidati boljše – ženskih kandidatk je slabih 45 odstotkov. Najstarejši kandidat, ki se poteguje za svetniško mesto ima 90 let, najmlajši pa je šele polnoleten.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:44 20. September 2014.

    Preber članek preden komentiraš.. Boš vidu, da je tle butelj edino ''novinar'' K. Kl., ki v članku ne zna povzet …

  • 19:51 20. September 2014.

    Kdo je butelj, ki kandidira z 90-timi leti? Slovenija je res dežela skstremov!

  • 10:34 20. September 2014.

    Naj dodam, da v Mariboru med sedemnajstimi (17!) kandidati nimamo niti ene ženske!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.