Najstnik za vdor v Google dobil 46 tisoč evrov

Foto: EPA
Foto: EPA
Neimenovani najstnik, ki na spletu uporablja ime Pinkie Pie, je že drugič uspešno vdrl v Google, za kar je bil nagrajen s 46 tisoči evri.
Oglej si celoten članek

Podjetje Google je organiziralo tekmovanje Pwnium 2, ki ponuja denarno nagrado vsakomur, ki najde varnostno luknjo v kateremkoli izmed njihovih proizvodov. Eno je že drugič našel najstnik, ki na spletu uporablja ime Pinkie Pie. Na Googlu so mu ob dosežku sporočili: "Velike čestitke Pinkie Pieju za še eno odlično opravljeno delo!"

Google je drugo tekmovanje Pwnium začel avgusta letos, tistemu, ki bo prinesel najboljše rezultate, pa obljubljajo do 1,5 milijona dolarjev nagrade. Prvo tekmovanje se je odvijalo ferbuarja letos z nagrado 760 tisoč dolarjev. Pinkie Pie je tudi takrat osvojil 46 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.