Največ brezposelnih v zadnjih 10 letih

Foto: Žurnal24
Julija se je brezposelnost v območju evra povzpela na najvišjo raven v zadnjih desetih letih.
Oglej si celoten članek

Brezposelnost v območju evra se je julija povzpela na najvišjo raven v zadnjih desetih letih. Po podatkih evropskega statističnega urada Eurostat je bilo v 16 državah članicah Evropske unije, ki uporabljajo evro, sedmi letošnji mesec 15,09 milijona brezposelnih. Stopnja brezposelnosti pa se je povzpela na 9,5 odstotka.

Najslabše po letu 1999
Stopnja brezposelnosti v območju evra je bila tako julija najvišja po maju leta 1999. V celotni EU pa je bila stopnja brezposelnosti sedmi mesec devetodstotna, brez dela pa je bilo 21,794 milijona ljudi. Stopnja brezposelnosti v EU je najvišja po maju 2005.

Število brezposelnih v državah, ki uporabljajo skupno evropsko valuto, se je julija na mesečni ravni povečalo za 167 tisoč, v EU pa za 225 tisoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.