Največ glasov bi dobil Peterle

Foto: Žurnal24 janez janÅ¡a
Vlado Janeza Janše podpira 42 odstotkov vprašanih, kar je več kot junija. Med strankami so z 19 odstotki na prvem mestu še vedno Socialni demokrati.
Oglej si celoten članek

Podpora vladi se je po septembrski javnomnenjski raziskavi Politbarometra v primerjavi z junijskim merjenjem zvišala za šest odstotkov. Vlado Janeza Janše podpira 42 odstotkov vprašanih, nepodporo sedanji vladi pa je izrazilo 50 odstotkov vprašanih, kar je za odstotek manj kot junija.

Med strankami je glede na preference vprašanih na prvem mestu z 19 odstotki še vedno SD, z odstotkom manj pa ji sledi SDS, na tretjem mestu pa je s sedmimi odstotki SNS. Podpora SD se je v primerjavi z junijem znižala za en odstotek, delež tistih, ki so se opredelili za SDS, pa je ostal enak. Največji skok sta zabeležili SNS in NSi.


Največ bi jih glasovalo za Peterleta.

 
Visoka podpora Peterletu
Med predsedniškimi kandidati bi v prvem krogu največ vprašanih glasovalo za Lojzeta Peterleta (32 odstotkov), sledi mu Danilo Türk (15 odstotkov), tretje mesto pa si delita Mitja Gaspari in Zmago Jelinčič , za katera bi se odločilo 13 odstotkov anketirancev.

V primeru soočenja s Türkom bi za Peterleta glasovalo 44 odstotkov vprašanih (za Türka 34 odstotkov), v primeru, da bi se v drugem krogu soočil z Gasparijem, bi tega volilo 34 odstotkov vprašanih, Peterleta pa 47 odstotkov. Če bi se v drugi krog uvrstila Türk in Gaspari, bi glede na izide Politbarometra zmagal Gaspari. Zanj bi glasovalo 34 odstotke vprašanih, za Türka pa 32 odstotkov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.