Največ zapravil šef poslancev PS

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Lani je med poslanci za pogovore največ – več kot tisočaka – porabil Jani Möderndorfer; sledita Franc Pukšič in Dragutin Mate.
Oglej si celoten članek

"Spomnim se, da sem en mesec porabil nekaj več, potem pa vedno manj. Gotovo je znesek povezan s tem, da veliko kličem v tujino. Že dolgo se ukvarjam s problematiko zamejcev po svetu, med katerimi imam veliko kontaktov. Mislim pa, da lani dovoljene kvote niti nisem presegel," je porabo komentiral Franc Pukšič iz SLS, ki je lani za telefonske pogovore porabil več kot 900 evrov in je na lestvici najpotratnejših poslancev, ko gre za telefonske pogovore na drugem mestu.

Porabijo lahko za tisočaka


Zgornja meja porabe za poslanke in poslance na službenih mobilnih telefonih je sicer tisoč evrov. "Ob prevzemu telefonske kartice podpišejo izjavo, s katero soglašajo, da se jim strošek morebitne presežene letne kvote obračuna ob izplačilu plače." Edini, ki je lani za pogovore porabil več kot tisočaka, je Jani Möderndorfer iz PS, ki je porabil 1.075 evrov. A mu presežka od plače niso odbili, saj lahko vodje poslanskih skupin in predsednik državnega zbora (DZ) zapravijo 300 evrov več.

Le Gašpar Mišič mora vrniti

"Če funkcionar nastopi mandat med letom, mu pripada sorazmerni delež letne kvote," pojasnjujejo v DZ. Poslanec PS Gašpar Gašpar Mišič je v poslanskih klopeh denimo sedel le prve štiri mesece lanskega leta in za mobilno telefonijo porabil dobrih 500 evrov. Ker sorazmerni delež znaša 333 evrov, bi moral presežek vrniti. Ali je to storil, nam iz DZ do zaključka redakcije niso sporočili.

Po telefonu več kot za v klopi

Med rekorderji po stroških za mobilni telefon je tudi poslanka PS Lejla Hercegovac, ki je lani pridelala račun v višini 900 evrov. Hercegovčeva porabe ni želela komentirati, je pa zanimivo, da poslanka ni zgovorna niti v razpravni dvorani. Po naših ugotovitvah je lani na 11 rednih in 27 izrednih sejah spregovorila natanko 27-krat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:18 24. Februar 2014.

    Ne da samo največ zapravi tudi največ pokrade njegova stranka.

  • 12:45 24. Februar 2014.

    Socialni strošek in socialne stiske<br />Te dni smo ob sočijadi lahko slišali tudi modrost (ali gre morda za norost?) slovenskega …

  • 09:59 24. Februar 2014.

    Rad bi vedel kakšna je problematika zamejcev po svetu ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.