Največ zapravimo za obleke in športno opremo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V prvem četrtletju prek spleta nakupovala četrtina oseb med 16 in 74 letom.
Oglej si celoten članek

Podatki statističnega urada kažejo, da se je v zadnjih petih letih nakupovanje prek spleta podvojilo, v prvem četrtletju je tako prek spleta nakupovalo 26 odstotkov oseb med 16 in 74 letom, med tem ko je bilo leta 2009 takih le 14 odstotkov.

Več kot polovica je naročalo ali kupovalo oblačila in športno opremo, nato sledi rezervacija prenočišč, nakupi za gospodinjstvo, tretjina pa je naročala vstopnice za prireditev. Slovenci največkrat zaupamo spletnim ponudnikom iz Slovenije (82 odstotkov). Pri spletnih prodajalcih iz drugih držav članic Unije pa jih je nakupovalo 47 odstotkov, pri spletnih prodajalcih iz drugih držav pa 27 odstotkov.

V trgovini Mercator, kjer imajo spletno trgovino že od leta 1999, pravijo, da preko spleta običajno kupujejo kupci, ki imajo malo prostega časa. Ob tem še dodajajo, da število kupcev počasi, a zdržno narašča. Za razliko od običajnih nakupov v Mercatorjevih poslovalnicah pa nakup v spletni trgovini predstavlja večkratnik povprečnega nakupa v običajni trgovini, ker gre največkrat za večje nakupe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.