"Največja izziva: strošek dela in deficit"

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Premier Borut Pahor je glede pakta za evro dejal, da morajo vlade pripraviti načrt obveznosti, da bodo cilje pakta lahko izpolnile. "Strošek dela in deficit sta v Sloveniji največja izziva."
Oglej si celoten članek

Po besedah premierja bodo nekatere države ukrepe sprejele hitro, pri nas pa bo to trajalo nekoliko dlje. Zato se bo Pahor že jutri udeležil odborov za finance ter evropske zadeve v državnem zboru, kjer bo poslance seznanjal z obveznostmi v okviru pakta.

"Pakt za evro določa, da države same ugotovijo, s pomočjo katerih ukrepov bodo izpolnile zahteve pakta. Pri nas je en od teh ukrepov pokojninska reforma. Imamo okvirni 13 strani dolg dokument obveznosti, ki jih vlada načrtuje sprejeti, o čemer pa bo nekaj več znanega jutri na sejah obeh odborov," je dejal Pahor.

Po njegovih besedah sta v Sloveniji največja izziva strošek dela in primanjkljaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.