Največja tehnološka odkritja leta

Foto: Žurnal24 iPhone med drugim analizira tudi vzrok joka otrok. (Foto: iPhone)
Letošnje leto je bilo za tehnologijo kar napredno. Med vsemi tehnološkimi odkritji vam predstavljamo deset najboljših.
Oglej si celoten članek

Seznam najboljše deseterice je naredila revija Times:

Motorola je na trg poslala Droid, ki je zelo konkurenčen Applovemu iPhoneu. Njegov zaslon je natančen. Od iPhonea ga loči tudi bistveno manjši kič.

Elektronski bralec Barnes & Nobla Nook omogoča dostop do brezžičnega internetnega omrežja, ima režo za spominske kartice ter močan in prilagodljiv operacijski sistem Android. Ponuja pa tudi možnost dvotedenskega posojanja knjig ostalim imetnikom elektronskih bralcev.

Dysonov inovativni ventilator Air Multiplier: To je prva opazna sprememba ventilatorjev v zadnjih 127 letih. James Dyson je namreč izumil ventilator brez rezil, ki zrak zajame v bazi in ga preko posebnih rež spusti v okolico.

Applov iPhone 3GS: Ima boljšo kamero z možnostjo zajemanja posnetkov, funkcijo glasovnega nadzora in kompas. Njegova bistvena prednost pa naj bi bila hitrost.

Canonov fotoaparat EOS-1D Mark IV: Digitalni SRL fotoaparat se ponaša z največjo hitrostjo in ločljivostjo ta trenutek. Fotografira s 16,1 milijoni slikovnih pik. Posnetke zajema s hitrostjo tridesetih sličic na sekundo.

Prenosnik Dell Adamo XPS: Ima izredno tanek profil, ki meri maksimalno centimeter, poleg tega pa tudi visokoločljivostni zaslon na dotik. Ta preko diagonale meri 34 centimetrov. Dobite ga skupaj s kovinsko tipkovnico, ki se skrije, ko ga zaprete.

Fotoaparat FinePix Real 3D W1: S tem nakupom dobite prvo digitalno kamero s tridimenzionalnim zajemom realnosti, 10 milijoni slikovnih pik in dvema lečama, ki sta oddaljeni skoraj toliko kot človekove oči.

Ura Casio G-Shock GW7900B-1: Ta ura svojo baterijo napaja s pomočjo sončnega panela. Ima tudi vgrajen radijski sprejemnik, ki sprejema signale šestih postaj za uravnavanje časa in tako zagotavlja točnost.

Slušalke Beats Solo: Točen naziv bi bil slušalke Beast Solo od Dr. Dreja. Te slušalke naj bi omogočale brezhiben zvok s pasivnim odstranjevalcem šuma v veliko manjšem obsegu od ostalih. Lahko ga uporabite tudi za prostoročno telefoniranje, saj ima vgrajene priključke za predvajalnike MP3-jev in mikrofon.

Panasonicova serija G10 plazem: Ta serija visokoločljivostnih televizij naj bi bila še posebej kakovostna. Porabi manj električne energije od ostalih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.