Največja tri kilograme

Foto: Suzana Kos Zadovoljni ribiči Foto: Suzana Kos Zadovoljni ribiči Foto: Žurnal24 Ljudje čakajo na ribe Foto: Žurnal24 Orade Foto: Suzana Kos riba velikanka Foto: Žurnal24 Zadovoljni ribiči Foto: Žurnal24 Riboni Foto: Suzana Kos ribe ovčice Foto: Žurnal24 Tehtanje rib Foto: Žurnal24 Zlatko Novogradec
V Piranskem zalivu so ponoči ribiči ujeli skoraj dve toni rib, predvsem orad in ovčic.
Oglej si celoten članek

Kar štirje ribiški inšpektorji so danes na portoroškem glavnem pomolu pričakali devet ribiških ladij, ki so ponoči v dva kilometra mrež zajele okoli dve toni predvsem belih rib. Po več kot uri pregledovanja dokumentov, češ da so takšne zahteve Evropske unije (inšpektorji so med drugim preverjali celo sledljivost rib), je množica kupcev le dočakala, da so ribiči začeli prodajo.

"Ujeli smo blizu dve toni, predvsem orad in ovčic, ki jih toliko ni bilo že kakšnih deset let. Najtežja orada tehta tri kilograme," je bil zadovoljen vodja izlova Zlatko Novogradec. Nekaj rib bodo prodali neposredno na pomolu, preostanek pa bodo v promet spravili posamezni ribiči, vsak po svojem kanalu. Kilogram manjših orad prodajajo po deset evrov, večje orade pa bo bodo dosegle višjo ceno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:32 8. Januar 2014.

    ...to so orade, ki so izplavale iz potrganih mrež gojišča...te ribe se ne znajo več samostojno prehranjevat, zato se zadržujejo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.