Najvplivnejši tviteraši

Foto: Žurnal24 Tudi Žurnalu lahko sledite na Twitterju. Najdete nas na povezavi Twitter.com/Zur
Slovenci na Twitterju. Najvplivnejša je uporabnica alivea (Živa Jalovec), največ sledilcev pa ima Saša Vujačič.
Oglej si celoten članek

Najvplivnejši slovenski uporabnik Twitterja je Živa Jalovec, ki tvita kot alivea. Po podatkih SiTweet.com, ki vpliv meri s peerindexom – ta vključuje, kolikokrat je vaš tvit povzet (retweet) s strani drugih uporabnikov in kolikokrat se uporabniki na vaše zapise odzovejo (reply).

Kdo je prodorna tviterašica?
In katere so tako prodorne vsebine, da se nanje odziva toliko slovenskih tviterašev? O tem smo vprašali kar najvplivnejšo slovensko tviterašico Živo (28), ki najbrž ni naključno tudi strokovnjakinja za družabne medije: “Tvitam že tri leta, v tem času sem si nabrala kar veliko izkušenj in sledilcev. Sledim številnim medijem, domačim in tujim, skrbno izbiram vsebine, ki jih posredujem naprej (retweet), v teh letih pa sem spoznala kar nekaj tviterašev, s katerimi smo stkali prijateljske vezi. V enem letu se je število slovenskih uporabnikov podvojilo, Twitter tako počasi prihaja tudi v mainstream medije."

Na šestem mestu se je znašel celo nekdanji minister v Janševi vladi Žiga Turk.

Športniki pred glasbeniki
Po številu sledilcev slovenskih tviterašev vodi košarkar Saša Vujačić (52.342 sledilcev), ki zdaj v ligi NBA igra pri moštvu New Jersey Nets. Na drugem mestu je še en športnik, kolesar Jani Brajkovič (16.954 sledilcev), prvi glasbenik (DJ Umek) pa zaseda četrto mesto z nekaj več kot deset tisoč sledilci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.