Nakupovalne evforije ni več

Foto: Anže Petkovšek Razprodaje Foto: Anže Petkovšek Razprodaje Foto: Anže Petkovšek Razprodaje Foto: Anže Petkovšek Razprodaje Foto: Anže Petkovšek Razprodaje Foto: Anže Petkovšek Razprodaje Foto: Anže Petkovšek Razprodaje Foto: Anže Petkovšek Razprodaje Foto: Anže Petkovšek Razprodaje
Razprodaje. V Mariboru brez gneče, v Ljubljani povečan obisk. Trgovci še zadovoljni z izkupičkom. Gneče ni. Odnesle so jo kriza in predčasne poletne akcije.
Oglej si celoten članek

"Letos zaradi krize bolj gledam, kot kupujem. Opažam pa, da so tudi trgovci v Mariboru cene tekstila znižali bolj kot po navadi," nam je v mariborskem nakupovalnem centru Europark povedala bralka Maja.

Prerivanja in vrst ni več

Danes so se uradno začele poletne razprodaje. Evforije kot nekoč, ko so nekateri že pred odprtjem trgovin čakali v vrsti, ni več. Trgovci so prepričani, da so svoje naredili poletni popusti, ki trajajo že nekaj tednov, poznata pa se tudi kriza in visoka stopnja brezposelnosti. V Mariboru je bilo nekoliko več gneče dopoldne v Europarku, v središču mesta pa se začetek razprodaj ni poznal. Nekateri trgovci so cene izdelkov znižali tudi za 80 odstotkov.

"Zagotovo bomo imeli večji obisk kot običajno. Prvi dan razprodaj lahko primerjamo z lanskim," so za Žurnal24 pojasnili v ljubljanskem Emporiumu. V mariborskem Hervisu so imeli danes več kupcev, čeprav so imeli akcijske cene že pred dvema tednoma. "Beseda razprodaja je še vedno magnet, ki pritegne. Največ povpraševanja je po kopalkah, majicah in kolesih, ki so cenejša tudi za 50 odstotkov," je za Žurnal24 povedal Aleksander Papec, vodja poslovalnice Hervis Maribor Europark, in dodal, da je bila zadnja poletna razprodaja, ko so ljudje pred zaprtimi vrati trgovine čakali v koloni, leta 2006. "Takrat se je kak kupec prikotalil pod rešetkami na vratih, že ko smo jih dvignili za 30 centimetrov," je opisal.

Previdnost velja

Na tržnem inšpektoratu potrošnike opozarjajo na previdnost pri nakupih na razprodajah. "Ne kupujte izdelka samo zaradi nizke cene. Če si pozneje premislite, z njim pa ni nič narobe, se vam lahko zgodi, da ga ne boste mogli vrniti ali zamenjati," je pojasnila Andrejka Grlić, glavna tržna inšpektorica.

Komentar Katarine Pernat na to temo, Raje na morje kot za čevlje, si lahko preberete tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • zic
    22:40 9. Julij 2012.

    gneče ni, ker ljudje nimajo denarja, saj je vlada vse pobrala in težko nafutramo NLB...pahnili do nas pod rob.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.