Namesto Kolizeja Musica Tivoli

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Musica Tivoli, tako se bo imenoval večnamenski kompleks, ki ga bo Kranjska investicijska družba zgradila na mestu nekdanjega Kolizeja.
Oglej si celoten članek

"Gre za to, da starega Kolizeja ni več, ukvarjati se z novim Kolizejem pa je brezpredmetno, ker ga  ne bo. Nastal bo nov večnamenski kompleks, ki bo namenjen kulturi in drugim dejavnostim. Tivoli je lepo ime in se sklada s prostorom, kjer bo ta kompleks bo, muzika pa tudi, tako da je nastala Musica Tivoli," je pojasnila vodja marketinga in odnosov z javnostmi  pri Kranjski investicijski družbi Saša Mrak, ki je ne skrbi, da bi ljudje ime objekta povezovali zgolj z glasbo.

"Tja bomo pripeljali takšne dogodke, kot so muzikali, ki jih ljudje zdaj lahko vidijo v Londonu, ne morejo pa jih videti v Ljubljani, in menim, da ni bojazni, da bi ljudje mislili, da se gre tja izključno na opero ali balet."

Od začetka gradnje še štiri do pet let

Ime Musica Tivoli je sicer ideja direktorja družbe Jožeta Anderliča, objekt pa bo po najboljšem scenariju zgrajen do leta 2017. "Gradnja je odvisna od vseh administrativnih postpokov in Zavoda za varstvo kulturne dediščine.

Mesto Ljubljana nam daje podporo in razume, kaj ta projekt prinaša, nekoliko manj pa to razume Zavod za varstvo kulturne dediščine in tam zadeve stojijo. Dokler ne pridobimo vseh soglasij, dokumentov, dokler se ne konča OPPN, zdaj želijo še konservatorski načrt, mi ne moremo graditi, morate pa vedeti, da gradnja takšnega objekta poteka od štiri do pet let."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.