Namesto lisice obstrelil lovskega kolega

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nesreča se je zgodila med skupnim lovom Lovske družine Podčetrtek.
Oglej si celoten članek

Člani Lovske družine Podčetrtek so v nedeljo dopoldne izvajali skupni lov na malo divjad. Med pogonom je 32-letni lovec cev orožja pomaknil preveč proti lovcem in sprožil proti lisici. Pri tem je s šibrami v levo nogo zadel 70-letnega lovca, ki je bil lažje poškodovan. 

32-letnik, ki je streljal, ni bil pod vplivom alkohola. Alkotest pa je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola 70-letni lovec, ki je utrpel poškodbe.

Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih 32-letnega lovca kazensko ovadili. Oškodovanemu lovcu, ki je bil v času skupnega lova pod vplivom alkohola, so orožje zasegli, zoper njega pa bodo uvedli hitri postopek z odločbo zaradi storjene kršitve določb Zakona o orožju (ZOro-1) .

* Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:21 2. Oktober 2017.

    Nekoč je TOF zapisal V Nedeljcu: Lovec je oborožen pijanec, ki gre skozi gozd v gostilno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.