Namesto mezge deset ton tobaka

Foto: Carinska uprava RS Zasežen tobak za vodno pipo Foto: Carinska uprava RS Zasežen tobak za vodno pipo
Tihotapci so se hoteli izogniti več kot pol milijona evrov uvoznih dajatev in trošarin.
Oglej si celoten članek

Koprski cariniki so v ponedeljek v zabojniku, ki je prispel iz Dubaja, odkrili 1.399 kartonov oz. 9.932,90 kilograma neprijavljenega tobaka z okusom za kajenje v vodnih pipah. Tihotapci so se s tem hoteli izogniti plačilu več kot pol milijona evrov uvoznih dajatev in trošarin, so sporočili z republiške carinske uprave.

Zabojnik, v katerem naj bi bila paradižnikova mezga, je bil iz Dubaja namenjen prejemniku na Slovaško. Tobak za kajenje v vodnih pipah sodi med blago, za katero je treba ob uvozu obračunati carino, davek na dodano vrednost in trošarino. Carina je neprijavljeni tobak začasno zasegla, so še navedli na carinski upravi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.