Namesto pripomočkov dobavljali čevlje

Foto: Žurnal24 Bo nepazljivost UKCL paciente stala klinične oskrbe? (Foto: iStockphoto)
Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) in Davčna uprava RS (Durs) sta v skupnem nadzoru ugotovila, da dobavitelji namesto medicinskih pripomočkov dobavljajo blago splošne rabe.
Oglej si celoten članek

"Namige o tem, da tako zdravniki kot tudi dobavitelji in zavarovane osebe tu in tam prikrojijo pravila pri predpisovanju, izdaji in prevzemu medicinsko-tehničnih pripomočkov, je zavod dobival že leta. Proti temu smo se borili s pooblastili, ki jih imamo, izvajali smo nadzore, ki so v naši moči, vendar je tu treba priznati, da kakšnih zadovoljivih rezultatov sami nismo uspeli doseči," je dejala Rosana Lemut Strle iz ZZZS.

V začetku jeseni 2007 so se po njenih besedah zato odločili za sodelovanje s posameznimi pristojnimi inšpekcijami in z Dursom. Do zdaj so pregledali pet dobaviteljev, ki so pogodbeni partnerji ZZZS, in pri vseh ugotovili kršitev pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja. Dobavitelji so namesto predpisanih količin in vrst medicinsko-tehničnih pripomočkov izdajali pripomočke, ki niso predmet pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, je predstavila Lemut Strletova. Med takšnim blagom so se tako znašli čevlji, vzmetnice in kozmetika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.