Namesto sneženja sonce in mraz

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Konec tedna bo sončen in mrzel. Temperature se bodo spustile pod ničlo. Težko pričakovanega snega kljub napovedi ne bo.
Oglej si celoten članek

"Za zdaj nič več ne kaže na sneg. Do prihodnje srede naj bi bilo suho vreme," je za zurnal24.si povedal dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje (Arso) Uroš Strajnar.

Danes bo pretežno jasno. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in povečini brez padavin. Predvsem v severni in vzhodni Sloveniji bo zapihal severozahodni veter. Temperature bodo zjutraj pod ničlo, čez dan od 5 do 9, na Primorskem okoli 11 stopinj Celzija.

"Jutri dopoldne nas bo prečkala hladna fronta, ki bo s seboj prinesla oblačnost. Na vzhodu oziroma na Notranjskem mogoče tudi kakšno kapljo dežja. Jutri popoldne nas spet čaka razjasnitev. Lepo vreme se bo nadaljevalo vse do prihodnje srede," je dejal Strajnar.

Malce več oblačnosti bo le v torek, predvsem na vzhodni polovici države. "To je ostalo od tega, kar je bilo prej mišljeno kot sneženje."

Temperature bodo padle

Se nam pa obetajo bolj zimske temperature. "Ohladilo se bo. Temperature se bodo spustile globoko pod ničlo. Čez dan bodo le malo nad nič. Ne bo več devet, deset stopinj."

Kot kaže, sneženja za zdaj ne bo, vsaj do srede ne. "Od srede naprej napoved ni zanesljiva, tako da težko rečemo," še zaključi Strajnar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.