Namesto "trenirkarjev" zagovorniki živali

Foto: Saša Despot Shod za pravice živali. Foto: Saša Despot Shod za pravice živali. Foto: Saša Despot Shod za pravice živali. Foto: Saša Despot Shod za pravice živali. Foto: Saša Despot Shod za pravice živali. Foto: Saša Despot Shod za pravice živali. Foto: Saša Despot Shod za pravice živali.
Parlamentarno razpravo o bodočem mandatarju spremljajo tudi nekateri pozivi javnosti na spletu in pred državnim zborom. Pred stavbo DZ se je tako zbralo okoli dvajset zagovornikov pravic živali, prišla pa sta tudi dva t. i. trenirkarja.
Oglej si celoten članek

Na Facebooku se je pojavila skupina, ki se ne strinja s povolilnim izidom in tem, da bi Janez Janša postal predsednik vlade, ter se zavzema za nove predčasne volitve. Napovedali so srečanje v eni od kavarn blizu parlamenta ter verjetni shod tudi pred poslopjem DZ, vendar sta na koncu tja prišla le dva posameznika.

"Tukaj sem, ker podpiram voljo ljudstva," je bila odločna gospa. Po njenem mnenju se je ljudstvu zgodila krivica, saj da stranka, ki ni zmagala na volitvah 4. decembra lani, ne bi smela sestavljati vlade. "Če je ljudstvo nekoga izbralo, mislim, da v demokratični državi to mora veljati," je povedala. Sicer pa je pričakovala več ljudi na shodu.

Prav tako so se preko Facebooka za srečanje pred DZ dogovorili zagovorniki pravic živali. Njihov shod sicer nima neposredne povezave z današnjim glasovanjem o predsedniku vlade, so povedali, ob tem pa dodajajo, da so "ljudje, ki sedijo v DZ, edini, ki lahko ukrepajo" v korist živali. Kot so potrdili, ne predstavljajo nobenega društva, ampak gre za civilno pobudo, oblikovano na spletu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:42 29. Januar 2012.

    Niso si zapisali kdaj in kje se dobijo, pa so pozabili priti.<br />Druga varianta je: j e . e se …

  • 14:29 28. Januar 2012.

    No, če je za ene premrzlo, pa hitro vskočijo drugi pozerji. ...je pa nekaj dobrih mačk med nastavljačicami. Katero bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.