Namišljen radar na cestninskih postajah

Foto: Žurnal24 Fotografija v sporočilu o "novih radarjih". (Foto: Žurnal24)
V Slovenijo prihaja nov radar, ki bo nameščen za cestninsko postajo – tako piše v sporočilu, ki je te dni zaokrožilo po spletu. Policija: novosti načrtujemo po letu 2011.
Oglej si celoten članek

Po elektronski pošti je zaokrožilo sporočilo s fotografijami stacionarnih radarjev, ki naj bi se že kmalu pojavili na slovenskih cestah. V sporočilu piše: "Prihaja novi radar, ki bo prihodnji teden začel meriti hitrost vozil pred cestninskimi postajami (CP)." Najprej ga bodo namestili na CP Torovo, obvestila prehitrim voznikom pa bodo poslana po pošti. Nastavili naj bi ga takoj za CP, ko velja omejitev 40 km/h.

Po 2011 sekcijsko merjenje hitrosti
Še enkrat več se je izkazalo, da imajo nekateri očitno v življenju preveč časa. Navedbe smo namreč preverili na policiji, kjer so nam dejali, da "v letošnjem letu policija ne načrtuje nakupov novih radarskih sistemov, za obdobje po letu 2011 pa se načrtuje, da bi se postopno uvedlo sekcijsko merjenje hitrosti."

Kje so radarji?
Povedali so nam še, da je trenutno na relaciji Maribor–Koper nameščenih 10 ohišij za stacionarne merilnike hitrosti, v katerih so stalno nameščeni merilniki; na relaciji Obrežje–Karavanke in hitri cesti Razdrto–Nova Gorica je nameščenih 8 ohišij, v katerih trenutno uporabljajo en radarski sistem; na območju Murske Sobote pa so na regionalnih cestah nameščena še 3 ohišja, v katerih so stalno trije merilniki hitrosti.

Natančne lokacije stacionarnih merilnikov hitrosti najdete tukaj.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.