Napadalec na Pahorja ostaja v priporu

Foto: Žurnal24 Josip Zagajski (Foto: Večernji list)
Hrvaški državljan Josip Zagajski, ki je prejšnji mesec načrtoval napad na predsednika vlade Boruta Pahorja, ostaja v priporu. Kot so za Radio Slovenija povedali na krškem okrožnem sodišču, Zagajski ostaja v priporu zaradi begosumnosti.
Oglej si celoten članek

Ker bi 59-letni Josip Zagajski lahko pobegnil ali pa dejanje celo ponovil, ostaja v priporu. Krško okrožno sodišče mu ga je podaljšalo za dva meseca.

Osumljen je kar treh kaznivih dejanj: preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, nedovoljenega prometa z eksplozivom in pripravljalnih dejanj v zvezi s terorizmom.

Kot je znano, so Zagajskega 10. julija na mejnem prehodu Dobova na vlaku prijeli slovenski policisti. Moški jim je celo grozil z bombo, vendar ga je policist Aleš Cesar uspešno razorožil. Zagajski, ki je 90-odstotni vojni invalid, je načrtoval napad na predsednika vlade Boruta Pahorja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.