Napadata mlajša moška

Foto: Profimedia
Policisti obravnavajo štiri podobne primere, v katerih sta dva mlajša neznanca napadla štiri ženske. Tri sta okradla, ena je torbico zadržala, a se je pri tem poškodovala.
Oglej si celoten članek

Na območju Tabora v Mariboru je včeraj prišlo do štirih podobnih primerov, v katerih sta dva mlajša moška napadla štiri ženske, vse so bile same.

Malo po 17. uri sta dva moška na avtobusnem postajališču ob križišču Ceste proletarskih brigad in Kardeljeve ceste v Mariboru 16-letni Mariborčanki iz rok iztrgala njeno črno športno torbo z napisom Kempa in pobegnila po Cesti proletarskih brigad v smeri Pohorja. Materialna škoda znaša okrog 200 evrov.

Okoli 17.30 je do podobnega primera prišlo na Veselovi ulici v Mariboru; dva neznanca sta od zadaj pristopila do 48-letne Mariborčanke in ji z rame strgala torbico. Med prerivanjem je iz torbice padlo vse, kar je imela oškodovanka v njej. Neznanca sta torbico in mobilni telefon znamke Samsung A3 v sivem ovitku pobrala in zbežala v smeri Ulice Pohorskega odreda, nato pa neznano kam. Materialne škode je za okrog 400 evrov.

Je kaj vašega? Takšno zalogo si je nabrala tatvinska združba

Neznana moška sta udarila tudi okrog 19. ure, ko sta dohitela 17-letno dijakinjo. Hodila je iz smeri Ljubljanske ulice proti dijaškemu domu na Titovi cesti. Moška sta ji iz rok iztrgala torbico, v kateri je imela denarnico z dokumenti in denarjem. Po dejanju sta pobegnila proti Ljubljanski ulici in nato neznano kam. Torbico je kasneje našel občan na Pupinovi ulici in jo je prinesel oškodovanki v dijaški dom, v njej pa je manjkal denar. Materialne škode je za okrog 200 evrov.

Pred tem so malo pred 18. uro policiste iz UKC Maribor obvestili, da je pri njih zdravniško pomoč poiskala 51-letna Mariborčanka, ki naj bi jo napadla dva moška. Okrog 16.45 je na Ljubljanski ulici, pri II. gimnaziji stopila iz avtobusa in se peš napotila proti Plečnikovi ulici. Na dovozni poti sta jo dohitela dva moška, eden od njiju je zagrabil za njeno torbico, ki jo je imela v levi roki, drugi pa jo je potisnil. Torbico je poskušala zadržati in sta jo z neznanim moškim vlekla vsak k sebi, nato pa je neznanec torbico spustil. Zaradi izgube ravnotežja je padla in se ob tem lažje telesno poškodovala. Neznan storilca sta zbežala neznano kam. Materialna škoda ni nastala, saj je oškodovanki uspelo torbico zadržati.

Domneve, da gre za ista napadalca

Vse štiri oškodovanke moška napadalca opisujejo podobno; eden naj bi bil visok okrog 170 centimetrov, drugi okrog 160. Eden naj bi bil star okrog 16 let in je nekoliko temnejše polti, drugi od 25 do 30. "Na podlagi opisov neznanih storilcev, ki so jih podale oškodovanke, ter glede na kraj in čas storitve opisanih kaznivih dejanj, je moč sklepati, da sta opisana dejana izvršila ista neznana storilca," za naš portal pove Miran Šadl z mariborske policijske uprave.

Pri tem prosi, da policisti vse, ki bi karkoli vedeli o teh dejanjih prosijo, da to sporočite na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon Policije 080 1200.

Svet Dekle v eni noči trikrat žrtev spolnega napada

Kako ravnati, če vas napadejo?

Šadl za naš portal še poudari, da policija ne bi rada med Mariborčani, predvsem Mariborčankami zasejala pannike, je pa, poudarja, dobro vedeti, kako je potrebno v takšnih primerih ravnati. Navaja nekaj priporočil: Nasveti Policije:

•    v kolikor vam kdo grozi in vam želi iztrgati vašo torbico, vzeti denarnico ali je kakorkoli drugače nasilen, s klici na pomoč opozorite mimoidoče na to, kar se dogaja!
•    za hojo izbirajte osvetljene in prometne ulice,
•    če vas kdo nadleguje, vam grozi z napadom ali vas celo napade, dejanje takoj prijavite policiji!
•    pozorno spremljajte roparjeve reakcije in upoštevajte, da ga je morda bolj strah kot vas,
•    med napadom ga pozorno poslušajte, na njegove ukaze pa izročajte gotovino obotavljivo in počasi,
•    ne reagirajte pretirano pogumno in nepremišljeno. Vaše življenje je vredno več kot gotovina, ki jo imate s seboj,
•    poskušajte si zapomniti čim več roparjevih značilnosti (postavo, starost, obleko, besede, naglas, narečje in druge podrobnosti),  
•    po napadu opazujte, kam je pobegnil in kako (peš, registrska številka, barva, tip vozila),
•    s policijo sodelujte tudi, če ste priča takšnega kaznivega dejanja. Storilec bo prej prijet, s tem pa bo manj možnosti, da boste njegova žrtev drugič vi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 23:01 15. December 2017.

    Za tovrstne "junake" je samo eno zdravilo: pedrek, pa batine, da si do silvestrovega ne opomoreta. Potem se terapija ponovi.

  • 20:58 15. December 2017.

    Jaz pa mislim, da sta bila jure in damjan iz ljubljane Zidan je Car ERJAVEC PA JE ŠE VEČJI CAR

  • 14:45 15. December 2017.

    Ali pomeni to začetek narodne garde ,ki bo ščitila ljudstvo ? Lahko vam zaupam,da v Mariboru policija opravlja nadzor v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.