Napadi se poznajo pri letalskih potovanjih

Foto: tw
Foto: tw
Slovenski letalski prevoznik Adria Airways še ocenjuje škodo po terorističnem napadu na bruseljskem letališču. Tega naj bi medtem danes odprli, do nadaljnjega deloval pa ne bo s polnimi zmogljivostmi.
Oglej si celoten članek

Višina škode, ki jo je tudi slovenskemu letalskemu prevozniku nanesel nedavni teroristični napad na bruseljskem letališču naj bi bila dokončno znana šele po vnovičnem odprtju bruseljskega letališča in vnovični vzpostavitvi letenja. Adria Airways bo sicer do vključno 13. aprila namesto v Bruselj letela v Amsterdam.

Vsak takšen dogodek v letalstvu negativno vpliva tudi na povpraševanje in se pozna pri nakupu letalskih vozovnic, medtem za STA pojasnjujejo v Adrii Airways.

Letališče je “tehnično pripravljeno”

Z bruseljskega letališča so medtem sporočili, da je letališče Zaventem, ki je bilo precej poškodovano po terorističnem napadu, tehnično pripravljeno. Za ponovno vzpostavitev letalskega prometa so dobili zeleno luč tako s strani gasilskih služb kot belgijske Uprave za civilno letalstvo.

Na letališču so namestili začasno infrastrukturo za prijavo potnikov, ki so jo testirali v tem tednu. Postavljena je izven avle za odhajajoče lete, njena zmogljivost je 800 potnikov na uro, kar predstavlja le 20 odstotkov običajnega prometa tega letališča.

Kdaj bo letališče pripravljeno na obratovanje s polno paro, še ni znano. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.