Napak pri
 ličenju precej

Foto: Žurnal24 "Ker je vsaka ženska poseben primer, je težko reči, katere napake so pri vsakodn
Podjetniška ideja. Vizažistka in maskerka Barbara Lenček Klepač meni, da se je ličiti treba naučiti.
Oglej si celoten članek
Posebno pomembno je, tega večina žensk ne ve, da pudra ne preizkušajo na roki, pač pa na vratu.
Barbara Lenček Klepač

"Največ napak delajo ženske pri izbiri podlage. Mlada dekleta s problematično kožo na primer kupujejo pudre za občutljivo kožo, kar je povsem narobe. Pogosto zgrešijo tudi pri barvi pudra, saj največkrat izberejo pretemnega. Še posebno pomembno pa je – tega večina žensk ne ve –, da pudra ne preizkušajo na roki, temveč na vratu," našteva Barbara Lenček Klepač, vizažistka in maskerka.

Pod očmi naj pudra ni
Pogosta napaka
. "Zrele ženske ne smejo nanašati pudra v kamnu ali prahu pod oči – to namreč poudari gube," med drugim poudarja koprska vizažistka.

Tečaji ličenja
V šminkerskem salonu B.face poskuša ženske naučiti, kakšen make up jim pristaja. Individualni tečaji ličenja stanejo 80 evrov. "Najprej analiziram strankin obraz, nato pa jo naučim ličenja, ki pristaja njenemu tipu. Ženske se uredijo same pod mojim nadzorom, tečaj pa traja do štiri ure," dodaja Lenček Klepačeva, ki že vrsto let sodeluje s koprskim gledališčem ter tudi RTV Slovenija in RAI. Naličila je številne znane obraze, med drugimi Katarino Čas, Jasno Kuljaj in Mileno Zupančič.

"Pri nas traja tečaj individualnega ličenja dve uri in stane 60 evrov, zanj pa se odločajo tako dekleta kot zrele ženske," pa pravi Špela Kavresič, lastnica koprskega salona Lan Art; enkratno ličenje stane pri njih 30 evrov. V studiu Dermale v Portorožu pa se za ponudbo tovrstnih storitev niso odločili. "Za takšne storitve je treba imeti precejšnjo zalogo materiala, pri nas se pri ličenju ukvarjamo le z nasveti za niansiranje kože, tekočimi pudri in podobnim," pojasnjuje njihov predstavnik Jože Kržišnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.