Napeto znotraj SD, Tanji Fajon se maje stolček, vodstvo stranke bi prevzel ...

Foto: Epa
Foto: Epa
Vodja poslanske skupine SD Jani Prednika meni, da je pogovor o spremembah v vodstvu stranke nujen, na čelo je pripravljen stopiti tudi sam.
Oglej si celoten članek

Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik se delno strinja z oceno, da je stranka SD obstala na mestu. Za Delo je povedal, da na to tudi sam opozarja že nekaj časa. Po njegovih besedah bi bil nujen pogovor vodstva stranke, a za zaprtimi vrati. Stranka bi potrebovala nov zagon in morala regenerirati svoje poslanstvo. Prednik ocenjuje, da se ve, kdo so "naslovniki težav v stranki" in da se je z njimi treba pogovoriti, a jih z imenom in priimkom ni želel izpostaviti. 

Foto: Saša Despot Jani Prednik "Ne morem več gledati, kako kot stranka stagniramo," je dejal v pogovoru za Delo in pritrdil, da še vedno razmišlja o vodenju stranke, na čelu katere je zdaj Tanja Fajon. K temu naj bi ga spodbudili tudi drugi, ki so nezadovoljni s trenutno situacijo. V stranki naj bi potekali tudi pogovori o prehodnem kolektivnem vodenju stranke, a nobena odločitev še ni bila sprejeta. "Na zagovarjam nekega puča, prav tako ne udarcev pod pas in prepiranja v javnosti," je zatrdil.

Podpora, ki jo trenutno uživa stranka, je po njegovem mnenju odraz tega, da so kot stranka v zadnjem obdobju "preveč zbledeli". Rešitev vidi v postavitvi jasne identitete stranke. 

V pogovoru za Delo se je dotaknil tudi razmerij znotraj koalicije, kjer sta koalicijski partnerici Levica in SD v razmerju do Gibanja Svoboda v nekoliko slabšem položaju. Ocenil je, da imajo SD nasprotnike ne le v opozicijskih vrstah, ampak tudi znotraj najmočnejše koalicijske stranke. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 138

  • 21:12 19. Maj 2023.

    ministrica za pravosodje že joka: "žal so se razmere v Sloveniji poslabšale…", ker se informacija o teh komunističnih ofenzivah širi …

  • 20:42 19. Maj 2023.

    Socialni demokrati so tudi ena slovenska rakrana. Venomer so dobro sodelovali s SDS, kakšne družbene koristi narodu pa niso doprinesli. …

  • 19:25 19. Maj 2023.

    Ta Jani ji pa že precej dolgo gleda pod prste. Ambiciozen fant.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.