Napolnitev baterije v 30 sekundah?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na tržišču naj bi se že leta 2016 pojavile baterije za pametne telefone, ki jih bo mogoče napolniti v manj kot minuti.
Oglej si celoten članek

Izraelsko podjetje StoreDot napoveduje novo generacijo baterij za pametne telefone, ki naj bi se napolnile že v nekaj trenutkih. "S pomočjo nanotehnologije se poveča moč elektrod, rezultat pa bo nova generacija baterij, telefon se bo napolnil v nekaj minutah in ne urah," pravijo v podjetju StoreDot. Nanotehnološke baterije naj bi lažje absorbirale in tudi zadržale energijo.

Prototip, ki ga podjetje še testira, je zaenkrat še veliko prevelik za vsakodnevno uporabo, a podjetje verjame, da naj bi se baterije, ki bodo energijo za dnevno delovanje telefona absorbirale v vsega 30 sekundah, na trgu že leta 2016.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.