Napoved vremena v novem tednu pravi takole

Foto: Profimedia
Vremensko precej dinamičen teden je pred nami. In bolj v okviru dolgoletnih povprečij.
Oglej si celoten članek

Lani so bile na začetku marca rekordno nizke temperature, letošnji februar se je zaključil z zelo visokimi. Opletanja zime z repom za zdaj ni na spregled.

"Pomlad prihaja, nič zimskega za zdaj ne kaže v prognozah," se strinja dežurni prognostik Arsa Jure Cedilnik.

Kot je povedal za Žurnal24.si, nas v novem tednu čaka precej pestrejše dogajanje z vremenom. Najprej že jutri zvečer in v noči na torek, ko nas bo hitro prešla fronta s padavinami. A teh bo malo, ponekod na jugu in zahodu države pa sploh ne, pravi Cedilnik.

Tako bo tudi požarna ogroženost okolja še naprej zelo visoka! V torek utegne slediti še kakšna ploha. 

Ker so se v zadnjih dneh pojavljali namigi, da utegne snežiti do nižin, smo strokovnjaka vprašali tudi po tem. "Novi izračuni kažejo, da bo snežilo v višjih legah, kot je kazalo, nekje nad višino 1.000 metrov." Morda pa bo pobelilo alpske doline.

Druga polovica tedna pa bo v znamenju južnih vetrov, kar pomeni bolj toplo in vlažno vreme. Jutranje temperature bodo višje, kot smo jih bili vajeni v zadnjih dneh, medtem ko bo čez dan nekoliko hladneje. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:12 3. Marec 2019.

    jao za par stopinj nižje temperature, zmrznu bom, cela panika

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.