Narobe svet: mef dovoljen, trava ne

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Tudi alkohola po 21. uri v trgovinah ni mogoče kupiti, mef je na voljo 24/7.
Oglej si celoten članek

Mef je kot alkohol in tobak, ki sta najbolj razširjeni legalni drogi v Sloveniji. Ko sem raziskoval, kako prisoten je mefedron med mladimi, sem ugotovil, da ni razširjena le njegova uporaba, temveč tudi njegovo preprodajanje. Po pričanju nekaterih manjših dilerjev mefa sta v Ljubljani dva človeka, ki robo dobivata iz Velike Britanije, v celi Sloveniji pa naj bi jih bilo pet. Ti potem zalagajo manjše ribe, ki mef prodajajo naprej svojim prijateljem ali pa to sintetično legalno drogo ponujajo na plesiščih v določenih klubih. Najbolj naj bi bil prisoten v štirki in ne na Metelkovi, kot bi mnogi najprej pomislili, saj na zadnji prevladujejo subkulture, ki praviloma uporabljajo cenejše opojne substance. Sam sem se z mefom srečal na neki medijski zabavi, ko so ga vlekli kot za šalo – jaz, takrat očitno še neveden naivnež, pa sem mislil, da gre za kokain.

Časi se spreminjajo. In vsaka generacija ima svojo drogo. Ta tudi postane del subkulture. Spomnim se, ko je slovenska mladina pred okoli 12 leti popolnoma znorela za ekstaziji. Kariraste srajce, bulerje, travo in rock so takrat večinoma zamenjali platformaste buffalovke, bleščice, dude in techno. Nikoli ne bom pozabil, kako se je prijatelj iz enega v drugo prelevil dobesedno čez noč in začel redno obiskovati Ambasado Gavioli ter popolnoma zabredel v čvakanje iksov oziroma jemanje ekstazija. Droge so del najstniškega uporništva in del tega “čara” je to, da so prepovedane. V Sloveniji imamo že tako preveč težav z najbolj razširjeno legalno drogo, in ta je alkohol. Res potrebujemo še eno?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.