Nasankali, ker je zastonj

Foto: Žurnal24 Tudi ko se prižgejo reflektorji, je večina ozke proge v temi, smučarji pa smučaj
Pritožbe. Mlade družine tarnajo nad neosvetljeno in neurejeno sankaško progo.
Oglej si celoten članek

Sankaška proga pod Pohorjem je katastrofalna. Ne samo da je ozka in slabo zavarovana, ampak je tudi nihče ne stepta. Zadnjič sem eno leto staro hčerko prevrnil, ko sem jo vlekel navzgor, ker v tisti temi lukenj sploh nisem videl,” ogorčeno razlaga bralec in se sprašuje, zakaj sankališča ob izteku Čopove proge ne uredijo in osvetlijo pred šesto uro popoldne, ko je na njem veliko družin z majhnimi otroki.

10 je minimalno število udeležencev za vnaprej najavljene skupine, ki se želijo ponoči sankati na sankališču Stolp

Za pritožbe še niso slišali
Na Športnem centru (ŠC) Pohorje očitke zavračajo in trdijo, da vsa sankališča, tudi tista na Bellevueju in Arehu, urejajo enkrat na dan. “Tovrstne pritožbe slišim prvič, je pa uporaba sankališč na Pohorju zastonj in proge – razen tistih, ki so ob smučarskih progah, namenjenih nočni smuki – ne osvetljujemo. Obratovalni čas je namreč enak kot za vse sedežnice in vlečnice, saj v tem času zagotavljamo tudi reševalno službo,” odgovarja Matej Obu iz ŠC Pohorje.

Na svojih spletnih straneh sicer vabijo na nočno sankanje na sankališču Stolp, a Obu poudarja, da tam sankališča ni oziroma sankanje ali vožnjo s pležuhi organizirajo le za vnaprej najavljene skupine z najmanj desetimi udeleženci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.