Nasilneži pretepli varnostnika

Foto: Žurnal24 V ljubljanskem klubu Cvetličarna so se v noči s petka na soboto zgodili trije pr
V noči s petka na soboto je skupina nasilnežev v ljubljanskem klubu Cvetličarna povzročila vsaj tri pretepe. V zadnjem so poškodovali tudi dva varnostnika službe G7 in gosta lokala.
Oglej si celoten članek

Kot so za zurnal24.si povedali na ljubljanski policiji, so bili v soboto ob 2.45 policisti obveščeni, da je prišlo do kršenja javnega reda in miru v lokalu na Kranjčevi ulici. Policisti so ugotovili, da so se na eni strani stepli 38-, 37- in 25-letni moški, ki so po policijskih podatkih dobili lažje poškodbe, na drugi strani pa 32-letnik in še trije neznanci. Pretepeni varnostnik naj bi imel počeno čeljust in težave s sluhom, 25-letnik, ki je varnostniku priskočil na pomoč, pa počen nos in poškodovane zobe.

Iz varnostne službe G7 pa so za zurnal24.si sporočili, da sta bila pri pretepu poškodovana dva njihova varnostnika. "Varnostnik G7 je pred tem prvič posredoval okrog 2. ure zjutraj in o dogodku takoj obvestil tudi policijo. Do napada na varnostnika pa je prišlo, ko se je skupaj s še nekaterimi osebami v klub vrnil eden od udeležencev, ki je bil vključen v incident ob prvem posredovanju varnostnikov. Eden od varnostnikov je po naših informacijah utrpel hujše, drugi pa lažje poškodbe," so sporočili iz G7.

Eden od gostov se je tako sprehajal po klubu, odrival goste in jim polival pijačo. Ko pa ga je varnostnik pospremil iz kluba, se je upiral in prišlo je do prerivanja. "Ena od oseb, vključenih v incident, se je kasneje s še drugimi osebami znova vrnila v klub. Nasilno so vstopili v območje varovanja, napadli varnostnika in poškodovali tudi drugega varnostnika, ki mu je priskočil na pomoč," dogodek opisujejo v G7.

Za varnost je v omenjenem klubu skrbelo več varnostnikov. Po podatkih G7 pa so varnostniki ravnali korektno, strokovno in skladno z določili zakona o zasebnem varovanju. "Tudi ta dogodek pa potrjuje opozorila družb in zbornice za zasebno varovanje, da spada varovanje v lokalih med najbolj problematična, zato bi moralo biti to področje posebej urejeno," so zapisali v G7. 

Po poročanju časnika Delo naj bi policisti, ki so prišli na kraj dogodka, navzoče močno razočarali s svojim pristopom k obravnavi dogodka. Tako naj bi policisti nekatere priče pretepa obravnavali kot napadalce. S policije pa so sporočili, da še zbirajo potrebna obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva. Po veljavni zakonodaji pa napadalcem grozijo do tri leta zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.