Naskok na črne gradnje

Foto: Žurnal24 Maria Mikca zanima, komu so garaže v napoto.
Koprska občina januarja pričakuje odločbo inšpektorja za na črno zgrajene garaže v Semedeli.
Oglej si celoten članek

“Garaže so nam leta 1959 dodelili; komu so zdaj v napoto?” se sprašuje Semedelan Mario Mikac. Stanovalci blokov na Tomšičevi in Levstikovi ulici so namreč dobili obvestilo koprske občine, da jim bodo garaže, zgrajene na črno, porušili. Odločbo inšpektorja za 47 garaž po besedah obinske predstavnice Mojce Beljan pričakujejo že januarja.

Občinski inšpektorat trenutno zbira obvestila o lastnikih garaž, ki jih uporabljajo tudi za delavnice, popravila vozil in celo za preživljanje prostega časa. “ Nekateri krajani so za to, da bi izpraznili garaže in jih uredili ali popravili, ker so v nemogočem stanju,” pravi predsednik krajevne skupnosti Semedela Albert Primoži. Na občini pa so našo neuradno informacijo, da naj bi namesto obstoječih garaž zasebnik zgradil garažno hišo, zanikali.

Črne gradnje tudi v centru
Na občini so sicer napovedali odstranitev vseh na črno zgrajenih objektov v Semedeli, pa tudi na Vojkovem nabrežju in Tomažičevem trgu. Kdaj se jih bodo lotili, pa nam ni uspelo izvedeti.




Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.