Naslednje leto dva nova kovanca

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slovenija bo naslednje leto izdala dva priložnostna kovanca.
Oglej si celoten članek

Banka Slovenije je z javnim razpisom, na katerega je motive prijavilo 34 predlagateljev, najvišje uvrstila predlog 150. obletnice Rdečega križa na Slovenskem in 25. obletnice osamosvojitve Republike Slovenije.

Doslej je veljalo, da se najvišje uvrščeni predlog – tokrat obletnica Rdečega križa – izda na kovancu za dva evra, drugo uvrščeni pa na izdaji zbirateljskih kovancev. A ker je bil zbirateljski kovanec izdan že ob 20. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije, bo tokrat obletnica zaznamovana na spominskem kovancu za dva evra, ki je zakonito plačilno sredstvo po vsem evro območju. Na zbirateljskem kovancu, ki je zakonito plačilno sredstvo le v Sloveniji, drugje pa ima samo numizmatično vrednost, pa bo obeležena obletnica Rdečega križa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:08 9. Januar 2015.

    Če bodo izdali kovance tako pozno, kot lansko leto, jih sploh ni treba izdati.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.