Našli kupca za TVM

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Bradač)
V Viator & Vektorju so našli strateškega kupca za prodajo Tovarne vozil Maribor (TVM). Pogodbo o prodaji so že podpisali, kupec pa ostaja neznan.
Oglej si celoten članek

TVM, kjer 140 zaposlenih že od začetka leta stavka, bo očitno rešen. Kupec sicer za zdaj ostaja neznan in nam več o njem ni mogel povedati niti prvi mož sindikata Skei v podjetju Franjo Trojner. S podjetja pa so sporočili, da bodo o nadaljevanju obveščali javnost.

Delavcem je pomoč pri morebitnem začetku stečaja pripravljen ponuditi tudi mariborski župan Franc Kangler. Več preberite tukaj.

Glede lastnika je znano le, da prihaja iz Evrope in da želi nadaljevati avtomobilsko proizvodnjo v Mariboru. Proizvodnja avtomobilov naj bi se nadaljevala v enem mesecu, je sindikatu obljubil novi lastnik. Trojner ob tem dodaja: "Če obljube ne bodo držali, bomo sprožili aktivnosti za stečaj."

Dobili lanski regres
Kar se tiče plač (spomnimo, podjetje zaposlenim dolguje decembrsko in januarsko plačo), Trojner ne ve, s kom se bodo pravzaprav dogovarjali za poravnanje dolgov. Verjame, da se bodo z novim lastnikom uspeli dogovoriti, čeprav njegovih načrtov z zaposlenimi še ne poznajo. So pa delavci danes prejeli izplačilo lanskega regresa v višini 300 evrov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.