Našli oborožena roparja

Foto: PU Nova Gorica
Foto: PU Nova Gorica
Kriminalsti so identificirali dva moška, ki sta septembra oropala bencinski servis v Ajdovščini.
Oglej si celoten članek

Novogoriški kriminalisti so uspešno preiskali kaznivo dejanje oboroženega ropa bencinskega servisa v Ajdovščini. "Omenjeni rop, ki se je zgodil drugega septembra ob 3.36 uri, sta izvedla dva neznana in z maskama zamaskirana storilca, oblečena v temnejša oblačila ter oborožena z nožem in pištolo," je pojasnil Dean Božnik. "Storilca sta vstopila v prostore omenjenega bencinskega servisa in z grožnjo z neposrednim napadom na življenje in telo od tamkajšnjih uslužbencev zahtevala ter ukradla gotovino in cigarete." Eno od gospodarskih družb sta oškodvala za 1.069 evrov, po dejanju pa sta s kraja pobegnila.

Novogoriški kriminalisti so uspeli identificirati storilca in ugotovili, da sta storitve navedenega kaznivega dejanja ropa na Ajdovskem utemeljeno osumljena dva mlajša moška, in sicer 21-letni državljan BiH, bivajoč na območju Nove Gorice, in 18-letni moški z območja Ajdovščine.

Našli več predmetov 

Med preiskavo so po besedah Božnika našli več različnih predmetov, ki izvirajo iz omenjenega kaznivega dejanja in bodo služili kot dokaz v nadaljnjem predkazenskem postopku. Policija je ugotovila tudi, da sta osumljenca omenjeni rop bencinskega servisa predhodno skrbno načrtovala. 
Za kaznivo dejanje ropa bencinskega servisa v Ajdovščini bodo novogoriški kriminalisti oba omenjena osumljenca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa kazensko ovadili. Grozi jima od enega do deset let zapora.  Foto: PU Nova Gorica Rop v Ajdovščini
Osumljenega 18-letnika bodo kazensko ovadili tudi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja omogočanje uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu, za kar mu grozi zaporna kazen od šestih mesecev do osmih let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.