Našli rešitev za Muro?

Foto: Žurnal24 Država naj bi znova priskočila na pomoč Muri pri reševanju podjetja v krizi.
Prokurist Mure Zdenko Podlesnik, predstavniki Soda in NFD Holdinga so ugotovili, da imajo podobne predloge za dolgoročno rešitev Mure.
Oglej si celoten članek

Po srečanju Podlesnika z največjima lastnikoma murskosoboškega tekstilnega podjetja so iz Soda sporočili, da je cilj zagotoviti pogoje za obstoj perspektivnih programov in čim večjo ohranitev delovnih mest. Kot pravijo, želijo pri tem "kar najbolj zadostiti zaposlenim, upnikom, poslovnim partnerjem, lokalni skupnosti, državi in ostalim delničarjem".

"Zaradi zahtevnosti postopkov in vrste odprtih vprašanj so se prisotni na sestanku zavezali za pospešitev vseh potrebnih aktivnosti in se zavzeli, da se le-te zaključijo v najkrajšem možnem času," so še zapisali na Sodu.

NFD Holding, ki ima v lasti 18,5 odstotka  Mure, je pretekli teden ocenil, da obstajajo določene možnosti za rešitev Mure. Vendar je predsednik uprave NFD Holdinga Stanislav Valant napovedal, da je pri izdelavi modela treba pridobiti soglasje vseh udeležencev.

Kot je znano, sta Sod in Posebna družba za podjetniško svetovanje, ki jo je za prestrukturiranje podjetij ustanovil Kad, že zavrnila možnost, da bi Muri zagotovila pet milijonov evrov svežega denarja, zato družba nima sredstev za zagotavljanje nadaljnje proizvodnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.