Naslov so zamenjali že 20-krat

Novi brezdomci. Družine, ki ne zmorejo plačati najemnine in se zato selijo. Občina jih ni opazila.
Oglej si celoten članek

“Srečujemo se z novo pojavno obliko brezdomstva – gre za družine, ki ne zmorejo plačevati stroškov stanovanja in se zato selijo z naslova na naslov,” nam je povedala Barbara Ozimek iz območnega združenja Rdečega križa (OZRK).

Kot pravi Gregor Vidic, so tovrstne primere brezdomstva opazili tudi na Škofijski karitas: “Obravnavamo celo družino, ki je svoj naslov iz takšnega razloga zamenjala že 20-krat, in takšno, ki ima dokumentacijo na štirih naslovih.”

Stiske evidentirajo

Primeri so znani tudi centru za socialno delo, a nam več o tem, kot je dejal direktor Alojz Simončič, ne morejo povedati. Na mestni občini pa so nam dejali, da te skupine prosilcev stanovanja ni bilo posebej opaziti: “Vsi, ki želijo stanovanje, so v takšnih ali drugačnih stanovanjskih stiskah; naša služba jih evidentira za prihodnji razpis za oddajo neprofitnega stanovanja v najem, 
ko bo to na voljo.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.